vervita-xxl-sokovnik-inox-crni

VerVita XXL sokovnik, inox/crni

280,00 € 2109,66 KN

Najprodavaniji sokovnik za kućnu upotrebu - VerVita XXL

  • 65 okretaja u minuti
  • u paketu sa sitom za gusti sok i sitom za sladoled
  • na poklon knjiga "Snaga zelenih sokova"

Ako ste u potrazi za načinom kako očuvati, ali i vratiti zdravlje, sokovnik za hladno prešanje, poput VerVita XXL, bit će jedan od prvih na vašem popisu kupnje kuhinjskih aparata. Budući da su u paketu VerVita XXL sokovnika, uz sito za sokove, uključeni i sito za gusti sok/pasiranje i sito za sladolede (sorbet), možda će biti i jedini od aparata koje ćete trebati jer je ovo pravi 3u1 uređaj. Sa samo 65 okretaja u minuti polagano preša voće i povrće, te na taj način sačuva sve vitamine, minerale i enzime u dobivenom soku. Što sve možete cijediti:

Uz standardno sito sokovnik u paketu dobivate 2 dodatna sita:

Mehanizam samočišćenja - Sokovnik je potrebno očistiti samo jednom dnevno! Nakon korištenja kroz sokovnik pustite oko 1l vode dok još radi te ga ugasite. Tako može stajati do idućeg korištenja - cijedite voće i povrće cijeli dan uz samo jedno čišćenje sokovnika!

Brzo i lako rastavljanje i čišćenje – sastoji se od samo 5 dijelova koje je potrebno očistiti (poklopac, vijak, sito, silikonski čistač sita i posuda za cijeđenje) za što je potrebno 2-3 minute uz pomoć četkica koje dolaze u pakiranju.

Veliki otvor za namirnice – namirnice nije potrebno rezati na male komadiće

Tih način rada – neusporedivo je tiši u usporedbi sa centifugalnim sokovnicima

Čep na izlazu za sok sprečava kapanje

Što je u kutiji?

vervita-xxl-sokovnik-inox-crni
vervita-xxl-sokovnik-inox-crni

PAZITE!!! Ako svakodnevno nepravilno ostavljate neoprane dijelove sokovnika od vode ili soka na bazi sokovnika, postoji opasnost da vam voda ili sok procure u sokovnik (u motor) i to se ne priznaje pod garanciju.

Brzo i lako rastavljanje i čišćenje – sastoji se od samo 5 dijelova koje je potrebno očistiti (poklopac, vijak, sito, silikonski čistač sita i posuda za cijeđenje) za što je potrebno 2-3 minute uz pomoć četkica koje dolaze u pakiranju.
Veliki otvor za namirnice (75mm) – namirnice nije potrebno rezati na male komadiće.
Tih način rada – neusporedivo je tiši u usporedbi sa centifugalnim sokovnicima.
Čep na izlazu za sok sprečava kapanje.
​Garancija za kućnu upotrebu je 5 godina na motor i 1 godinu na ostale dijelove.

NA KOJE NAMIRNICE TREBA OBRATITI POSEBNU PAŽNJU PRILIKOM CIJEĐENJA:

1. Tvrde koštice: breskva, marelica, nektarina, šljiva, trešnja mango i slično voće s tvrdim košticama. Ako neka od navedenih koštica padne u sito neizbježno je pucanje sita.
2. Peteljke: drvenaste peteljke jabuke, kruške mogu deformirati mrežicu sita zaduženu za cijeđenje soka, tako deformirano sito daje manju iskoristivost i veću gustoću soka.
3. Srčika ananasa: propisno narezana srčika ananasa s lakoćom se cijedi (zdrava je, ne ju bacati!) jedino ako se poprečno nareže na ploške debljine 5-7 mm. Vlakna srčike ananasa ako su duže od navedenih 5-7mm prvo začepe otvor sita i izlaz pulpe, a daljnjim cijeđenjem uz začepljen otvor sita i otvora za pulpu neizbježno dolazi do blage deformacije sita.
4. Limun: obratiti pažnju da vrh i drvenasta peteljka limuna ponekad budu iznimno tvrdi te ih je najbolje odrezati prije ubacivanja limuna. Tvrdi domaći limuni ako se cijede s korom, obavezno narezati na četvrtine i ubacivati četvrtine jednu po jednu, ne sve odjednom. Za oguljene limune nema ograničenja.
5. Cikla: svježa cikla ponekad bude iznimno tvrda. Ne rezati na četvrtine. Velike tvrde četvrtine cikle mogu oštetiti poklopac. Obavezno ciklu rezati na velike ploške debljine 5-7mm, baš kao da režete krumpir za pečene police. Cijele ploške ubacivati jednu po jednu, pričekati par sekundi između ubacivanja dvije ploške, ili još najbolje, iza svake ploške cikle ubaciti četvrtinu jabuke. Obratite pažnju da sokovnik za procesiranje cikle treba bitno više vremena nego za istu količinu jabuke ili naranče – ne pretrpavati sokovnik ciklom.
6. Divlji šipak (ružin šipak): to je plod bez soka, s tvrdim košticama koje će s lakoćom uništiti sito sokovnika.
7. Kupina i aronija. Ovo bobičasto voće nakon cijeđenja nema pravu pulpu, nego samo sitne koštice koje iscijeđene imaju teksturu mulja i sokovnik ih ne može izbaciti van... pulpa se „zabetonira“. Nakon manje količine od oko 0,5 kg dolazi do potpune blokade otvora za pulpu, do nagomilavanja pulpe ispod vijka, i daljim cijeđenjem neminovno je pucanje uvijek poklopca, ponekad poklopca i bubnja, a u najtežim slučajevima natrpavanja sokovnika aronijom, uz poklopac i bubanj deformira se i sito. Ovo začepljenje može se izbjeći tako da se uz aroniju, kupinu miješa i jabuka koja će dodati pravu pulpu. Kod cijeđenja čiste aronije, najbolji rezultati postižu se ovako:

8. Za grožđe i domaći dalmatinski nar ako se cijedi čisto, u većim količinama od 0,5l, iz predstrožnosti postupiti kao za aroniju, iako ni pri većim količinama u pravilu ne dolazi do začepljenja otvora sita kao kod aronije, osim vrlo rijetko kod nekih sorti grožđa.

Slijedeće voće s košticama možete cijediti bez ograničenja: jabuka, kruška, naranča, grejp, limun, mandarina, lubenica, dinja i slično. Koštice ovog voća sokovnik s lakoćom samelje i izbaci van s pulpom.

Centrifuga ili hladno prešanje?

Ovaj video poučno prikazuje razliku između centrifugalnih sokovnika i sokovnika koji rade isključivo na principu hladnog prešanja: https://youtu.be/LdwFQviOXAI

Drugi model u videu s desna, Optimum 600, istovjetan je modelu VerVita XXL iz 2014. godine, a koji je do 2019. godine evoluirao u sadašnji VerVita XXL model 2019, sa mnogo poboljšanja u dizajnu, izdržljivosti, i kvaliteti izrade soka od prvog modela iz 2014. U videu nije uočljivo da bijeli sokovnik s lijeve strane za koji se reklamira iznimno lako čišćenje ustvari nema izlaz za pulpu, pulpa se nakuplja u situ, te će se korisnik koji ga greškom kupi iznenaditi kad shvati da ga mora raskapati i čistiti iza svake 2 manje čaše soka. VerVita XXL u kontinuitetu bez gašenja i čišćenja s lakoćom odradi 10-15 litara soka, o drastičnoj razlici u kvaliteti soka video sve govori, a razlika u iskoristivosti je velika za sve namirnice u korist XXL modela, a posebno za zelenje koje je u centrifugi praktički nemoguće kvalitetno cijediti.

Preporuka za što duži životni vijek vašeg sokovnika:
Jednom mjesečno cijelu glavu sokovnika potopite u toplu vodu te ju posipajte sa 4-5 velikih žlica limunske kiseline i jednako toliko sode bikarbone. Nakon što se reakcija smiri ostavite dijelove u otopini nekoliko sati ili preko noći te dobro iščetkajte sve dijelove priloženim četkicama pa isperite pod tekućom vodom.