sahara-dehidrator

Sahara sklopivi dehidrator

530,00 € 3993,29 KN

Sahara sklopivi dehidrator je ultimativna kombinacija učinkovitosti i praktičnosti za sušenje i čuvanje vaše omiljene hrane. Kombinirajući dugu povijest dehidriranja hrane sa sklopivim kućištem, optimiziranim zagrijavanjem i protokom zraka, te modernim dizajnom, ovaj uređaj je najbolji način dehidriranja vaše omiljene hrane.

sokovnik-vervita-pro

Sahara sklopivi dehidrator ima 7 polica i površinu za sušenje od ukupno od 1m2, a kada ga ne koristite u trenu se može sklopiti na 1/3 svoje veličine kako bi ga mogli pospremiti. Staklena vrata za jednostavni nadzor procesa sušenja.

sokovnik-vervita-pro

Sistem sa dva grijača ukupne snage 750W omogućuje brzo sušenje vlažne hrane, a kako se smanjuje količina vlage u hrani, automatski se prebaci na nižu temperaturu za najoptimalniju učinkovitost dehidriranja i potrošnje energije.

sokovnik-vervita-pro

Kružni protok zraka u dehidratoru omogućuje najravnomjernije sušenje i tih način rada.

sokovnik-vervita-pro

Jednostavno postavite dva vremena i dvije temperature sušenja kako bi se maksimalno prilagodili potrebama pojedine hrane.
Ovaj sustav vam omogućuje da na početku proces dehidriranja započnete s višom temperaturom kako bi se brže postigla željena temperatura u komori, a kasnije ju sustav sam automatski spušta. Tim sustavom se omogućava brže dehidriranje kako bi se što više sačuvali dragocjeni enzimi. Neke namirnice se mnogo bolje dehidriranju na dvije različite temperature.

Hrana koja sadrži mnogo vode (npr. jabuke) će biti mnogo hladnija od zraka koji ju okružuje dok ne izgubi veliki dio svoje vlage. To se događa zato što isparavanje rashlađuje hranu bez obzira na to što ju zagrijavate toplim zrakom. Dehidraciju možete optimizirati tako što ćete postaviti veću početnu temperaturu, te ju zatim smanjiti za završno sušenje. Ovo ubrzava proces dehidriranja bez pregrijavanja hrane. Sahara automatski odrađuje ovaj proces pomoću opcija postavljanja dva različita vremena uz dvije različite temperature.

Možete birati između prikaza temperature u celzijusima (oC) ili farenhajtima (oF). Raspon temperature je od 30oC do 74oC, a svako od dva vremena možete postaviti do 99 sati (ukupno 198 sati).

sokovnik-vervita-pro

Što je u kutiji:

sokovnik-vervita-pro